Πιλάφι με γαρίδες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πιλάφι με γαρίδες

Χρόνος: 5-7 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 3 1/2 φλυτζάνια νερό
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 23 κλωνάρια μαϊντανό
  • 2 φλυτζάνια ρύζι γιά πιλάφι
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιές σούπας σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις γαρίδες και τις βράζετε στη χύτρα μαζί με το νερό, το μαϊντανό και το ολόκληρο κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Στραγγίζετε το ζωμό και καθαρίζετε τις γαρίδες. Κρατάτε μερικές ακαθάριστες για το γαρνίρισμα.
  2. Ζεσταίνετε το βούτυρο στη χύτρα και σοτάρετε το κρεμμύδι ωσότου μαραθεί Προσθέτετε το ρύζι, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, τις γαρίδες και το ζωμό από τις γαρίδες. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε για 5-7 λεπτά.
  3. Βουτυρώνετε μια φόρμα, αδειάζετε το ρύζι, το ξεφορμάρετε και το σερβίρετε γαρνιρισμένο με τις ακαθάριστες γαρίδες, με φέτες λεμονιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης