Πιλάφι με κιμά
Υλικά
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1/2 φλιτζάνια ρύζι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνια κρασί λευκό
- 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 1 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε σε κατσαρόλα τον κιμά και το κρεμμύδι με το λάδι. Τα σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τις ντομάτες τριμμένες, το μαϊντανό και λίγο νερό. Τα σιγοβράζετε, ώσπου να πιει ο κιμάς το ζωμό του, και αφήνετε να κρυώσει. Ρίχνετε το τυρί και ανακατεύετε. βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και το σουρώνετε. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε. Στρώνετε σε μια φόρμα το μισό ρύζι, τον κιμά, το υπόλοιπο ρύζι και το πατάτε λίγο με ένα κουτάλι. Το ξεφορμάρετε σε στρογγυλή πιατέλα και το σερβίρετε.