Πιλάφι με λαχανικά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πιλάφι με λαχανικά

4 άτομα

Υλικά

  • 250 γραμμάρια ρύζι Αρμπόριο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο πράσο
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι
  • 3 κουταλιές σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 750 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
  • 30 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε σε σιγανή φωτιά το κρεμμύδι με μια κουταλιές σούπας λάδι και μερικές κουταλιές σούπας ζωμό λαχανικών. Σε άλλο μικρό κατσαρολάκι βράζετε μισό λίτρο ζωμό. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε αντικολλητικό σκεύος και σοτάρετε το ρύζι 2′ σε σιγανή φωτιά. Σε ένα ταψάκι με διάμ. 24 εκ. μεταφέρετε το σοταρισμένο κρεμμύδι και το ρύζι. Περιχύνετε με το ζεστό ζωμό και ανακατεύετε. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C 15′ περίπου. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και προσθέτετε το πράσο και το κολοκυθάκι, τα οποία έχετε ψιλοκόψει σε σχήμα μικρών σπιρτόξυλων. Ανακατεύετε με δύο πιρούνια για να ενοποιηθούν με το ρύζι και συνεχίζετε το ψήσιμο 2′ ακόμη. Στο τέλος ρίχνετε το βούτυρο, αλατοπίπερο και την παρμεζάνα και ανακατεύετε πάλι.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply