Πιλάφι με μανιτάρια και σάλτσα γιαουρτιού: απλό και νόστιμο

Αυτή η συνταγή για πιλάφι με μανιτάρια και σάλτσα γιαούρτιου προσφέρει έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων και αρωμάτων. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να δημιουργήσετε ένα γευστικό φαγητό.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πιλάφι με μανιτάρια και σάλτσα γιαουρτιού

Πιλάφι με μανιτάρια και σάλτσα γιαουρτιού για 4 άτομα:

  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 250 γραμμάρια ρύζι αναποφλοιωτο
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια, σε φετούλες
  • 6 κουταλιές σούπας γιαούρτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φετούλες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 25 γραμμάρια βούτυρο
  • 400 γραμμάρια ζεστό ζωμό λαχανικών
  • 4 σπόρους κάρδαμο, κοπανισμένους στο γουδί
  • 1 χούφτα σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 5 λεπτά.
  2. Προσθέτετε το ρύζι, το ζωμό και το κάρδαμο. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβραζετε το πιλάφι για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει όλο το ζωμό.
  3. Σε ένα μικρό μπολ βάζετε το γιαούρτι. Προσθέτετε το σχοινόπρασο και ανακατεύετε.
  4. Σερβίρετε το πιλάφι και συνοδεύετε με τη σάλτσα γιαουρτιού.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 25 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Leave a Reply