πιλάφι με προσούτο στο φούρνο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

πιλάφι με προσούτο στο φούρνο

Υλικά

  • 300 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
  • 40 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ή στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 23 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • 200 γραμμάρια μοτσαρέλα κομμένη σε φετάκια
  • 150 γραμμάρια προσούτο κομμένο σε λωρίδες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • μερικά τσάιβς για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό, ελάχιστα λιγότερο απ’ όσο υποδεικνύουν οι οδηγίες της συσκευασίας του. Το στραγγίζετε καλά. Αλείφετε με βούτυρο ένα πυρίμαχο οβάλ ταψάκι και το πασπαλίζετε με φρυγανιά τριμμένη. Χτυπάτε τα αυγά με το γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος, προσθέτετε το αλάτι πιπέρι και την παρμεζάνα. Ανακατεύοντας το μείγμα αυτό με το ρύζι. Απλώνετε το μείγμα στο ταψί και σκορπίζετε από πάνω κομματια βούτυρο. Κόβετε τη μοτσαρέλα σε φετάκια και το προσούτο σε λωρίδες. Καλύπτετε την επιφάνεια του φαγητού με τα φετάκια μοτσαρέλας και κατόπιν βάζετε το προσούτο χιαστί. Ψήνετε το ρύζι στο φούρνο 20′-25′, στους 180°C, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει η επιφάνεια του φαγητού. Γαρνίρετε με τσάιβς ψιλοκομμένα και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply