Πιλάφι με σαφράν και κοτόπουλο: νόστιμο και χορταστικό πιάτο

Το ρύζι πιλάφι με σαφράν και κοτόπουλο είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που είναι ιδανικό για ένα οικογενειακό γεύμα. Η γεύση του σαφράν δίνει στο ρύζι μια λεπτή και ιδιαίτερη γεύση, ενώ το κοτόπουλο το κάνει ένα χορταστικό και θρεπτικό πιάτο.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πιλάφι με σαφράν και κοτόπουλο

Πιλάφι με σαφράν και κοτόπουλο για 6 άτομα

  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 400 γραμμάρια φιλέτα κοτόπουλου με την πέτσα, κομμένα σε κύβους
  • 2 φλιτζάνια ρύζι μακρύκοκκο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 60 γραμμάρια βούτυρο
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 5 φλιτζάνια νερό
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγο σαφράν
  • 1 κύβος λαχανικών

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι μαζί με το βούτυρο και ροδίζετε τους κύβους του κοτόπουλου, αφού τους αλατοπιπερώσετε.
  2. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα λίγα λεπτά.
  3. Βγάζετε το μείγμα του κοτόπουλου και των λαχανικών με τρυπητή κουτάλα.
  4. Βάζετε στην κατσαρόλα το ρύζι και ανακατεύετε 1-2′ μέχρι να γίνει διάφανο.
  5. Κατόπιν ρίχνετε το κρασί, τον κύβο και 1 φλιτζάνια καυτό νερό.
  6. Βράζετε μέχρι ν’ απορροφηθούν τα υγρά.
  7. Προσθέτετε το υπόλοιπο νερό και τη ζαφορά και σιγοβράζετε, έχοντας την κατσαρόλα σκεπασμένη, μέχρι να απορροφηθεί κι αυτό.
  8. Στο τέλος ρίχνετε το κοτόπουλο με τα λαχανικά και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά 1′-2′.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 25 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Leave a Reply