Πιλάφι με σάλτσα κρεμμυδάτη

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πιλάφι με σάλτσα κρεμμυδάτη

Υλικά

  • 1/2 κιλό ρύζι
  • 5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 φλιτζάνια λάδι
  • 150 γραμμάρια ζαμπόν
  • 1 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το λάδι, ρίχνετε τις ντομάτες τριμμένες, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και τα βράζετε για 1/2 ώρα. Ψιλοκόβετε το ζαμπόν, το προσθέτετε στη σάλτσα, τη βράζετε για άλλα 10 λεπτά και, πριν την αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε το τυρί. Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό να πάρει βράση. Προσθέτετε αλάτι, το ρύζι και το βράζετε. Το σουρώνετε και το βάζετε σε πιατέλα. Περιχύνετε το πιλάφι με τη σάλτσα και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης