Πιλάφι με σάλτσα κρεμμυδάτη
Υλικά
- 1/2 κιλό ρύζι
- 5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1 φλιτζάνια λάδι
- 150 γραμμάρια ζαμπόν
- 1 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το λάδι, ρίχνετε τις ντομάτες τριμμένες, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και τα βράζετε για 1/2 ώρα. Ψιλοκόβετε το ζαμπόν, το προσθέτετε στη σάλτσα, τη βράζετε για άλλα 10 λεπτά και, πριν την αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε το τυρί. Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό να πάρει βράση. Προσθέτετε αλάτι, το ρύζι και το βράζετε. Το σουρώνετε και το βάζετε σε πιατέλα. Περιχύνετε το πιλάφι με τη σάλτσα και σερβίρετε.