ΠΙΛΑΦΙ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Υλικά
- 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κιλό στήθη ή μπούτια από κοτόπουλο, χωρίς κόκαλα, σε κομματάκια
- 1 κονσέρβα
- 400 γραμμάρια μανιτάρια σε φετάκια
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά σε κομματάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 400 γραμμάρια ντοματάκια από κονσέρβα, ψιλοκομμένα με το ζουμί τους
- 1/3 κούπας ζωμό κότας
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό
- 1 κουταλιές σούπας ντομάτα πελτέ
- 2 ρύζι για πιλάφι
Εκτέλεση
- Βάλτε το μισό λάδι, να ζεσταθεί και σοτάρετε μέσα σε αυτό το κοτόπουλο 7′-8′. Βγάλτε το με τρυπητή κουτάλα, ρίξτε και σοτάρετε στο ίδιο λάδι τα μανιτάρια 10′, να μαραθούν. Σε μικρή κατσαρόλα βάλτε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο, να μαραθούν. Προσθέστε τα ντοματάκια, το ζωμό κότας, όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε, το βασιλικό και τον πελτέ ντομάτας. Ανακατέψτε και αφήστε τη σάλτσα, να σιγοβράσει 20′, σκεπασμένη, ώσπου να δέσει. Βάλτε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια μέσα στη σάλτσα ντομάτας, ανακατέψτε και σιγοβράστε 10′. Κατεβάστε από τη φωτιά. Βραστέ το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Λαδώστε ελαφρά μια φόρμα για κέικ ή μακρόστενη και γεμίστε τη με το βρασμένο ρύζι. Αναποδογυρίστε το αμέσως στην πιατέλα σερβιρίσματος. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο φιστίκι Αίγινας, φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό και συνοδέψτε το με το κοτόπουλο.