Πιπεράτο
Υλικά
- 5 πιπεριές πράσινες
- 5 πιπεριές κόκκινες
- 1 καυτερή πιπεριά
- 250 γραμμάρια τυρί φέτα
- 300 γραμμάρια ανθότυρο
- 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλιές γλυκού ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε τις πιπεριές, τις σκουπίζετε και τις ψήνετε στη σχάρα του φούρνου στους 180 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε τους σπόρους
- και τις κόβετε σε κομμάτια. Σοτάρετε σε κατσαρόλα το σκόρδο με το λάδι, προσθέτετε τις ντομάτες τριμμένες, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό και τα σιγοβράζετε, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Βάζετε σε ένα μπολ τα τυριά και τα λιώνετε με ένα πιρούνι.
- Στρώνετε σε πυρίμαχο σκεύος Νο 24 τις μισές πιπεριές, λίγη σάλτσα, το μισό τυρί, τις υπόλοιπες πιπεριές, το υπόλοιπο τυρί, την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζετε με τη ρίγανη.
- Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα τα τυριά. Αφήνετε για λίγο και σερβίρετε.