Πιπεράτο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πιπεράτο

Υλικά

  • 5 πιπεριές πράσινες
  • 5 πιπεριές κόκκινες
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 250 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 300 γραμμάρια ανθότυρο
  • 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλιές γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις πιπεριές, τις σκουπίζετε και τις ψήνετε στη σχάρα του φούρνου στους 180 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε τους σπόρους
  3. και τις κόβετε σε κομμάτια. Σοτάρετε σε κατσαρόλα το σκόρδο με το λάδι, προσθέτετε τις ντομάτες τριμμένες, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό και τα σιγοβράζετε, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Βάζετε σε ένα μπολ τα τυριά και τα λιώνετε με ένα πιρούνι.
  4. Στρώνετε σε πυρίμαχο σκεύος Νο 24 τις μισές πιπεριές, λίγη σάλτσα, το μισό τυρί, τις υπόλοιπες πιπεριές, το υπόλοιπο τυρί, την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζετε με τη ρίγανη.
  5. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα τα τυριά. Αφήνετε για λίγο και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply