Πλένετε τις πιπεριές, τις σκουπίζετε και τις ψήνετε στη σχάρα του φούρνου στους 180 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν.
Αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε τους σπόρους
και τις κόβετε σε κομμάτια. Σοτάρετε σε κατσαρόλα το σκόρδο με το λάδι, προσθέτετε τις ντομάτες τριμμένες, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό και τα σιγοβράζετε, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Βάζετε σε ένα μπολ τα τυριά και τα λιώνετε με ένα πιρούνι.
Στρώνετε σε πυρίμαχο σκεύος Νο 24 τις μισές πιπεριές, λίγη σάλτσα, το μισό τυρί, τις υπόλοιπες πιπεριές, το υπόλοιπο τυρί, την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζετε με τη ρίγανη.
Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα τα τυριά. Αφήνετε για λίγο και σερβίρετε.