Πιπεριές γεμιστές μέ σάλτσα
χρόνος: 8 λεπτά
Υλικά
- 8 πιπεριές
- 1/2 κιλό κιμά
- 1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι, μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από το μύλο
- 1 κουταλιές σούπας σούπας ντοματοπελτέ
- 1/2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
- 1/2 φλυτζάνι ζωμό κρέατος ή νερό
- 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Πλένετε τις πιπεριές, κόβετε το καπάκι και αφαιρείτε το εσωτερικό τους.
- Ανακατεύετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό και γεμίζετε με αυτό το μείγμα τις πιπεριές.
- Ανακατεύετε τις ντομάτες, το ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη και το νερό και τα ρίχνετε στη χύτρα. Ψήνετε το φαγητό για 8 λεπτά.
- Ανοίγετε τη χύτρα. Ανακατεύετε στη σάλτσα την κρέμα γάλακτος και την περιχύνετε στις πιπεριές. Σερβίρετε τις πιπεριές σε ζεστή πιατέλα