Πιπεριές Γεμιστές με Θαλασσινά: Μεζές για βραδιές με φίλους!

Παρουσιάζουμε έναν εξαιρετικό μεζέ, ιδανικό για τις βραδιές που θέλετε να προσφέρετε στους φίλους σας νέες γευστικές απολαύσεις. Οι Πιπεριές Γεμιστές με Θαλασσινά είναι γεύση, υφή, και αρώματα που θα σας εντυπωσιάσουν.

Για να παρασκευάσετε αυτόν τον υπέροχο μεζέ, θα χρειαστείτε πράσινες πιπεριές, γαρίδες, χταπόδι, κρεμμύδια, τσίλι, μαϊντανό, ελιές, ντομάτες, σκόρδο, ρίγανη, λάδι, και αλάτι. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε τα ακόλουθα βήματα:

  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.
  2. Προσθέτετε τις γαρίδες, το χταπόδι, το μαϊντανό, το τσίλι, τις ελιές, τις ντομάτες, τη ρίγανη, το αλάτι και μαγειρεύετε για περίπου 10 λεπτά.

Στη συνέχεια, χαράζετε τις πιπεριές, αφαιρείτε τους σπόρους και ξεπλένετε καλά το εσωτερικό τους. Στη συνέχεια, γεμίζετε τις πιπεριές με το μείγμα θαλασσινών και τις ψήνετε ελάχιστα στο γκριλ.

Αυτές οι πιπεριές γεμιστές με θαλασσινά είναι ο ιδανικός μεζές για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας και να τους προσφέρετε μια μοναδική γευστική εμπειρία!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Εξαιρετικός μεζές για τις βραδιές με φίλους. Εύκολα και γρήγορα, χαρίστε νέες γευστικές εμπειρίες σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 20 mins
  • Yield: 8

Υλικά

  • 8 πράσινες πιπεριές μεγάλες κέρατο
  • 1 φλιτζάνια ψιλοκομμένες βρασμένες γαρίδες
  • 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο βρασμένο χταποδάκι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/21 τσίλι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό
  • 1 κουταλιές σούπας πράσινες γεμιστές ελιές
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1/4 κ. γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σωτάρετε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τις γαρίδες, το χταπόδι, το μαϊντανό, το τσίλι, τις ελιές, τις ντομάτες, τη ρίγανη, το αλάτι και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
  2. Χαράζετε τις πιπεριές κι αφαιρείτε τους σπόρους χωρίς να αφαιρέσετε τα κοτσάνια. Ξεπλένετε καλά το εσωτερικό τους και το γεμίζετε με το μίγμα θαλασσινών. Ψήνετε ελάχιστα τις πιπεριές στο γκριλ και σερβίρετε.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Category: Μεζέδες
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 435

Keywords: Πιπεριές, γεμιστές, χταπόδι, κρεμμύδια, σκόρδο, τσίλι, μαϊντανό, ελιές, ντομάτες, ρίγανη, λάδι

 

Leave a Reply