Πιπεριές γεμιστές με ρύζι και κιμά: πιάτο για κάθε περίσταση

Πιπεριές γεμιστές με ρύζι και κιμά: πιάτο για κάθε περίσταση

Οι πιπεριές γεμιστές με ρύζι και κιμά είναι ένα ακαταμάχητο πιάτο που είναι αγαπητός από μικρούς και μεγάλους. Είναι ένα πιάτο που είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, και μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό κυρίως γεύμα ή ορεκτικό.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πιπεριές γεμιστές

Αλλος ένας γευστικός πειρασμός για μερακλήδες του καλού μεζέ. Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες μας και απολαύστε πιπεριές γεμιστές σε άλλη διάσταση. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 20 mins
  • Yield: 8

Υλικά

  • 1 κιλό πιπεριές μακριές (κέρατα)
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό μανιτάρια πλευρότους κομμένα σε κομματάκια
  • 200 γραμμάρια ανθότυρο
  • 2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιές σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις πιπεριές και τις στραγγίζετε καλά. Αφαιρείτε το καπάκι τους και βγάζετε τους σπόρους με προσοχή. Τις απλώνετε σε ένα ταψί και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζετε.
  2. Σοτάρετε τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι με μία κουταλιές σούπας λάδι και τα βάζετε σε μπολ. Ρίχνετε στο τηγάνι άλλη μία κουταλιές σούπας λάδι, τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τα σοτάρετε, ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέτετε την ντομάτα τριμμένη, το μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύετε και τα αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσουν. Τα ρίχνετε στο μπολ με τα μανιτάρια, μαζί με το ανθότυρο, λιωμένο με πιρούνι, και ένα φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα. Τα ανακατεύετε και γεμίζετε τις πιπεριές με το μείγμα.
  3. Στρώνετε τις πιπεριές σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφού κρυώσουν λίγο, τις σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Category: Μεζέδες
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να μη χάνετε καμία νέα συνταγή από τις πολλές που έρχονται πολύ σύντομα!!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ελέγξτε τα εισερχόμενά σας ή το φάκελο των ανεπιθύμητων για να επιβεβαιώσετε τη συνδρομή σας.

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης