ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
για 6 άτομα
Υλικά
- 6 μεγάλες πιπεριές (κόκκινες, κίτρινες και πράσινες
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 2 κλωνάρια σέλινου ψιλοκομμένα
- 1 μικρή πιπεριά (κέρατο)
- 1 καυτερή πιπερίτσα
- 150 γραμμάρια λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
- 300 γραμμάρια ρύζι μακρύκοκκο
- 400 γραμμάρια φασόλια κονσέρβας στραγγισμένα
- 900 γραμμάρια ζωμός λαχανικών
- 100 γραμμάρια μικρές γαρίδες φρέσκες και καθαρισμένες
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στη μέγιστη θερμοκρασία του. Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σέλινο και τις πιπερίτσες ψιλοκομμένες, ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Προσθέτετε το ρύζι, το λουκάνικο και τα φασόλια και ανακατεύετε. Κατόπιν ρίχνετε το ζωμό, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράστε 10′. Τέλος προσθέστε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνετε και βράζετε 10’ ακόμη, ανακατεύοντας. Κόβετε μια φέτα από την κάθε μεγάλη πιπεριά και αφαιρείτε τους σπόρους.
- Γεμίζετε τις πιπεριές με το παραπάνω μείγμα, τις περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τις ψήνετε 10′ ακόμα.