6 μεγάλες πιπεριές (κόκκινες, κίτρινες και πράσινες
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 κλωνάρια σέλινου ψιλοκομμένα
1 μικρή πιπεριά (κέρατο)
1 καυτερή πιπερίτσα
150 γραμμάρια λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
300 γραμμάρια ρύζι μακρύκοκκο
400 γραμμάρια φασόλια κονσέρβας στραγγισμένα
900 γραμμάρια ζωμός λαχανικών
100 γραμμάρια μικρές γαρίδες φρέσκες και καθαρισμένες
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στη μέγιστη θερμοκρασία του. Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σέλινο και τις πιπερίτσες ψιλοκομμένες, ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Προσθέτετε το ρύζι, το λουκάνικο και τα φασόλια και ανακατεύετε. Κατόπιν ρίχνετε το ζωμό, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράστε 10′. Τέλος προσθέστε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνετε και βράζετε 10’ ακόμη, ανακατεύοντας. Κόβετε μια φέτα από την κάθε μεγάλη πιπεριά και αφαιρείτε τους σπόρους.
Γεμίζετε τις πιπεριές με το παραπάνω μείγμα, τις περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τις ψήνετε 10′ ακόμα.