Πιπεροσαλάτα
(Για 1 μπολ)
Υλικά
- 6 μέτριες πιπεριές (3 πράσινες, 3 κόκκινες)
- 3 κουταλιές σούπας σουπ. ταχίνι
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιές σούπας ξίδι
- 1 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 1 καυτερή πιπερίτσα τριμμένη
- αλάτι
Εκτέλεση
- Ψήνετε τις πιπεριές πάνω σε αλουμινόχαρτο στο μάτι της κουζίνας ή κάτω από το γκριλ του φούρνου, μέχρι να σκουρύνει η επιδερμίδα τους. Τις αφήνετε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε. Λιώνετε τη σάρκα τους με το πιρούνι και τις αφήνετε για 15′ περίπου μέσα σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Λιώνετε σε ένα μπολ το σκόρδο μαζί με λίγο αλάτι. Προσθέτετε τις πιπεριές, το ταχίνι, το λάδι, την πιπερίτσα και το λεμόνι. Τα αναμιγνύετε καλά και ελέγχετε για αλάτι.
- Σημ.: Η πιπεροσαλάτα πρέπει να έχει την πυκνότητα μιας μελιτζανοσαλάτας. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο λεμόνι ή ξίδι και όσο λάδι θέλετε. Τη σερβίρετε με μπαστουνάκια λαχανικών ή με κριτσίνια.