Πιροσκί με κιμά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ

Υλικά

  • 3/4 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
  • 1/2 κουταλιές γλυκού τσαγιού αλάτι
  • 1/2 κουταλιές γλυκού τσαγιού ζάχαρη
  • 3 κουταλιές σούπας φυτίνη
  • 1 κουταλιές σούπας σούπας μαγιά σκόνη
  • Ι αυγό χτυπημένο
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 400 γραμμάρια κιμάς
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • βούτυρο
  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 αυγά βρασμένα
  • αλάτι
  • μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι
  • λάδι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε το αλάτι, την ζάχαρη και την φυτίνη. Όταν το μίγμα γίνει χλιαρό, ρίχνετε την μαγιά, το αυγό και το αλεύρι. Ζυμώνετε καλά την ζύμη σε αλευρωμένο σανίδι και προσθέτετε αν χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμα. Την σκεπάζετε και την αφήνετε να μείνει σε χλιαρό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 2 ώρες. Ετοιμάζετε την γέμιση: τσιγαρίζετε με λίγο βούτυρο τον κιμά και το κρεμμύδι. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και αφήνετε να σιγοψηθεί επί 20′. Κατόπιν προσθέτετε λίγο άνηθο ψιλοκομμένο και τα βραστά αυγά, αφού τα κόψετε σε μικρά κομματάκια. Αφήνετε να κρυώσει. Ξαναζυμώνετε την ζύμη και την αφήνετε επί 10′. Τη χωρίζετε σε μικρές μπαλίτσες, τις οποίες πλαταίνετε με την παλάμη σας για να πάρουν σχήμα μικρής πιτούλας. Βάζετε επάνω μια κουταλιές σούπας από τον κιμά, βρέχετε τριγύρω τις άκρες και τις διπλώνετε με τρόπο, ώστε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο. Σκεπάζετε τα πιροσκί και τα αφήνετε σε χλιαρό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Τα ρίχνετε ένα ένα σε μπόλικο καυτό λάδι και αφήνετε να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε επάνω σε στρατσόχαρτο για να στραγγίσουν.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply