Πιροσκί με σαλάμι
για περίπου 24 κομμάτια:
Υλικά
- 200 ml νερό
- 60 γραμμάρια βούτυρο
- 3 αυγά
- 1/4 κ. γ. αλάτι
- 150 γραμμάρια Αλεύρι σίτου
- 100 γραμμάρια χοιρινό σαλάμι
- 30 γραμμάρια τριμμένο τυρί έμενταλ
- Χαρτί ψησίματος
Εκτέλεση
- Βράζετε το νερό, στο οποίο έχετε προσθέσει το βούτυρο και το αλάτι. Προσθέτετε απευθείας όλο το αλεύρι και ανακατεύετε, μέχρι να σχηματιστεί μία μπάλα ζύμης και στον πάτο της κατσαρόλας ένα λευκό στρώμα. Τοποθετείτε τη ζύμη σε ένα μπολ και αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσει. Ξεφλουδίζετε το σαλάμι και το κόβετε σε κυβάκια. Ανακατεύετε τα αυγά ένα-ένα με τη ζύμη χτυπώντας τα καλά. Ανακατεύετε για λίγο το σαλάμι και το τυρί με την υπόλοιπη ζύμη και, χρησιμοποιώντας δύο κουτάλια, τοποθετείτε ποσότητες ζύμης στο μέγεθος καρυδιού με αρκετή απόσταση μεταξύ τους σε ταψιά που έχετε καλύψει με χαρτί ψησίματος. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περ. 25 λεπτά μέχρι οι τηγανίτες να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν.