Πίτα με φέτα, ρύζι και γιαούρτι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πίτα με φέτα, ρύζι και γιαούρτι

Υλικά

ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιές γλυκού χοντρό αλάτι
  • 250 γΡ. νερό
  • 1 κουταλιές σούπας άσπρο κρασόξιδο
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 34 κουταλιές σούπας σουσάμι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 350 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 200 γραμμάρια ρύζι
  • 300 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
  • 600 γραμμάρια γάλα
  • 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • 45 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές σούπας άνηθος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε το φύλλο: Κοσκινίζετε το αλεύρι και το αλάτι σε μεγάλο μπολ. Κάνετε μία γούβα στο κέντρο και προσθέτετε το νερό και το κρασόξιδο. Ανακατεύετε και ρίχνετε λίγο – λίγο το ελαιόλαδο ζυμώνοντας συνέχεια, ώσπου να γίνει γυαλιστερή ζύμη. Διπλώνετε σε διαφανή μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα ταψί με κούμπωμα στα πλαϊνά (24,5 εκ. διάμ.). Ετοιμάζετε τη γέμιση: Βάζετε το γάλα, το ελαιόλαδο και λίγο χοντρό αλάτι σε κατσαρόλα. Τα αφήνετε να βράσουν και ρίχνετε μέσα το ρύζι. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε 20 λεπτά. Αδειάζετε το γιαούρτι και τη φέτα σε μίξερ και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα, να γίνουν απαλό μίγμα. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και χτυπάτε για πολύ λίγο. Σπάτε μέσα ένα – ένα τα αυγά και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το ρύζι ανακατεύοντας. Ανοίγετε τη ζύμη σε δύο λεπτά φύλλα, το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο. Σκεπάζετε το ταψί με το μεγαλύτερο φύλλο, να καλύψει τη βάση και τα πλαϊνά. Αδειάζετε τη γέμιση και ισιώνετε την επιφάνεια. Σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο και γυρίζετε προς τα μέσα τις άκρες της ζύμης που περισσεύουν εκτός του ταψιού. Αλείφετε την επιφάνεια με λίγο γάλα ή νερό και μετά αλείφετε με χτυπημένο αυγό. Την τρυπάτε σε αρκετά σημεία με πιρούνι και την πασπαλίζετε με το σουσάμι. Βάζετε στον φούρνο και ψήνετε για περίπου 1 ώρα. Βγάζετε, κόβετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε όσο ακόμα είναι ζεστή.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης