πίτα με φρουί γλασέ
Υλικά
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 6 αυγά
- 1/2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
- 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 1 φλιτζάνια τσαγιού βούτυρο γάλακτος
- 1 1/2 φλιτζάνια τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια
- 1/2 φλιτζάνια τσαγιού διάφορα φρουί-γλασέ
- 1 φλιτζάνια τσαγιού αμύγδαλα τριμμένα, ασπρισμένα και καβουρδισμένα
- 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κιλό σαντιγί
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε λεκάνη το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το γάλα λίγο λίγο, το αλεύρι ανακατεμένο με τη μπέικιν, τα χοντροκοπανισμένα καρύδια, τα φρουί γλασέ ψιλοκομμένα και τα δουλεύουμε όλα μαζί καλά. Βουτυρώνουμε μικρό ταψί, αδειάζουμε μέσα το μίγμα και το ψήνουμε στο φούρνο 3/4 της ώρας σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεκολλάμε και το γυρίζουμε σε στρογγυλή πιατέλα. Στρώνουμε τη σαντιγί πάνω σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα αμύγδαλα.