Πίτα με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
Υλικά
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 600 γραμμάρια ανθότυρο πολύ φρέσκο
- 5 αυγά και 1 κρόκος
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 λεμόνι
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουταλιές γλυκού κανέλα
- 3–4 κουταλιές σούπας σταφίδες μουσκεμένες
- 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού γλυκό κουταλιές σούπας πορτοκάλι (σε φέτες)
- 1 κουταλιές σούπας κουκουνάρια
Εκτέλεση
- Δουλεύετε σε μίξερ το ανθότυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά, ώσπου να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα. Ανακατεύετε με το ξύσμα, την κανέλα, τα κουκουνάρια καβουρντισμένα, το γλυκό κουταλιού και τις σταφίδες. Τοποθετείτε 1 φύλλο σφολιάτας σε ταψάκι καλυμμένο με χαρτί φούρνου, κόβετε τις άκρες, τρυπάτε με πιρούνι τη ζύμη και ρίχνετε το μείγμα ανθότυρου. Δουλεύετε τα περισσεύματα της ζύμης, τα ανοίγετε με πλάστη και δημιουργείτε σχήματα της αρεσκείας σας, που θα χρησιμοποιήσετε για να καλύψετε την επιφάνεια της κρέμας. Αλείφετε με τον χτυπημένο κρόκο και ψήνετε στους 180°C, για 30′ περίπου.
Σερβίρετε την πίτα κρύα. Αν θέλετε διακοσμείτε την επιφάνεια της με ζάχαρη άχνη και φέτες γλυκό πορτοκαλιού.