Πίτα με πράσα και κοτόπουλο
Υλικά
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 2 πράσα σε ροδέλες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 375ml. ζωμός κοτόπουλου
- 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 1 έτοιμο ψητό κοτόπουλο ψιλοκομμένο
- 400 γραμμάρια ζύμη σφολιάτας
- 1/4 φλιτζάνια γάλα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί (20 εκ. διάμ.) Λιώνετε το βούτυρο και τηγανίζετε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 5 λεπτά. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε σιγά σιγά τον ζωμό και ανακατεύετε, να πήξει η σάλτσα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το κοτόπουλο. Αδειάζετε στο ταψί. Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο και απλώνετε σε φύλλο (με πάχος 3 χιλ.)
- Κόβετε ένα στρογγυλό κομμάτι ζύμης που να ταιριάζει στο ταψί. Αλείφετε τις άκρες του ταψιού με λίγο γάλα και ακουμπάτε επάνω τπ ζύμη. Πιέζετε να κολλήσει. Κόβετε τα κομματάκια που περισσεύουν. Κόβετε το δεύτερο κομμάτι ζύμης σε λωρίδες, τις διπλώνετε σε ρολάκια και ακουμπάτε επάνω στην επιφάνεια της ζύμης.
- Κάνετε τρυπούλες στην επιφάνεια της ζύμης και αλείφετε με το υπόλοιπο γάλα. Ψήνετε για 25 – 30 λεπτά ή ώσπου η επιφάνεια να ροδίσει. Βγάζετε, αφήνετε να σταθεί, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.