Πίτα με σέσκουλα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πίτα με σέσκουλα

Υλικά

  • ½ κιλό φύλλα χωριάτικα
  • 1 κιλό σέσκουλα
  • ½ κιλό χόρτα διάφορα
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 4 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές σούπας ρύζι
  • Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα χόρτα και τα πλένετε καλά. Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό και, μόλις πάρει βράση, προσθέτετε λίγο αλάτι και τα χόρτα. Τα ζεματάτε για 5 λεπτά και τα στραγγίζετε. Ρίχνετε σε κατσαρόλα το λάδι, τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σοτάρετε λίγο. Προσθέτετε τα χόρτα κομμένα σε κομμάτια, το ρύζι, τα ανακατεύετε λίγο και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφού κρυώσει το μείγμα, ρίχνετε τον άνηθο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αλείφετε ένα ταψί No 30 με λίγο λάδι και στρώνετε τα μισά φύλλα, αλείφοντας τα ένα ένα με λάδι. Απλώνετε τη γέμιση και στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα, πάλι αλείφοντας τα με λάδι. Κόβετε τα φύλλα που εξέχουν και γυρίζετε τα υπόλοιπα προς τα μέσα. Αλείφετε την πίτα με λάδι και τη χαράζετε σε κομμάτια. Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Αφήνετε να κρυώσει και τη σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply