Πιτάκια με αρνάκι κρεμμύδια και κασέρι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΑΡΝΑΚΙ, ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΣΕΡΙ

για 20 πιτάκια:

Υλικά

  • 20 σφολιατάκια στρογγυλά
  • 200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
  • 2 κουταλιές σούπας επιπλέον για τον κιμά
  • 400 γραμμάρια αρνίσιο κιμά
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνια συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρολίτσα λιώνετε 2 κουταλιές σούπας βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τον κιμά, ανακατεύετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα 5′. Σβήνετε κατόπιν με το κρασί και ρίχνετε την ντομάτα και το αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε τον κιμά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και μόλις κρυώσει ο κιμάς προσθέτετε το κασέρι, τα αυγά και το μαϊντανό. Ανακατεύετε πολύ καλά. Αφού έχετε ξεπαγώσει τα σφολιατάκια, τα γεμίζετε ένα ένα με 1 κουταλιές σούπας από το μείγμα του κιμά και τα κλείνετε με βρεγμένα δάχτυλα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Βουτυρώνετε ελαφρά ένα ταψί και τοποθετείτε μέσα τα πιτάκια, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Τα αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο και τα ψήνετε 180, 20′-25′ περίπου. Τα κρεατοπιτάκια σερβίρονται ζεστά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης