Πιτάκια με κεφαλοτύρι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πιτάκια με κεφαλοτύρι

Υλικά

Για τα φύλλα

  • 6 φλιτζάνια αλεύρι
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1 αυγό
  • Αλάτι

Για τη γέμιση

  • 4 κουταλιές σούπας λάδι
  • 5 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κλωνάρι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Λάδι !Για το τηγάνισμα
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μια λεκάνη το αλεύρι με λίγο αλάτι. Προσθέτετε το λάδι, το αυγό χτυπημένο και λίγο λίγο χλιαρό νερό. Τα ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή. Ανοίγετε με τον πλάστη φύλλα λεπτά και τα κόβετε με ένα ποτήρι σε δίσκους. Ρίχνετε σε μια λεκάνη το τυρί, το κρεμμύδι, το δυόσμο και τα ανακατεύετε. Βάζετε σε κάθε φυλλαράκι μία κουταλιές σούπας γέμιση και το διπλώνετε έτσι ώστε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο.
  2. Πιέζετε τις άκρες με την άκρη ενός πιρουνιού ή κόβετε με ροδάκι.
  3. Βάζετε σε ένα τηγάνι λάδι και, μόλις ζεσταθεί καλά, τηγανίζετε τα πιτάκια και από τις δύο πλευρές ώσπου να ροδίσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν, και τα σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης