Πιτάκια με κιμά και καρότα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πιτάκια με κιμά και καρότα

Γίνονται: 15-20 κομμάτια

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 65 γραμμάρια βούτυρο
  • 225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Νερό

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 2 καρότα σε μικρούς κύβους 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 250 γραμμάρια χοιρινός ή αρνίσιος κιμάς
  • 1 κουταλιές γλυκού πιπέρι κόκκινο
  • 1 κουταλιές σούπας ντοματοπελτές
  • 150 ml. ζωμός κρέατος ή νερό
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε τη ζύμη: Τρίβετε το βούτυρο με το αλεύρι και προσθέτετε τόσο κρύο νερό, ώστε να γίνει μαλακή ζύμη. Διπλώνετε σε διαφανή μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο.
  2. Ετοιμάζετε τη γέμιση: Βράζετε τα καρότα να μαλακώσουν και σουρώνετε. Ζεσταίνετε το λάδι, τηγανίζετε τα κρεμμυδάκια, προσθέτετε τον κιμά και τηγανίζετε, να πάρει χρώμα. Ρίχνετε στον κιμά τα καρότα και το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε τον ντοματοπελτέ και τον ζωμό ή το νερό και σιγοβράζετε για 15 λεπτά ή ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά.
  3. Απλώνετε την ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια σε λεπτό φύλλο και τη χωρίζετε σε στρογγυλά κομμάτια (12 εκ. διάμ.).
  4. Αλείφετε τις άκρες με νερό και μοιράζετε την γέμιση στο κέντρο τους. Διπλώνετε σε μισοφέγγαρα και πιέζετε τις άκρες, να ενωθούν.
  5. Ζεσταίνετε λάδι σε μεγάλο τηγάνι να κάψει καλά και τηγανίζετε τις πιτούλες για 3-4 λεπτά να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε ζεστές με σαλάτα ή βρασμένα λαχανικά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης