Πιτάκια με λαχανικά και κατίκι
(Για 30 πιτάκια)
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 2 κολοκυθάκια
- 1 μελιτζάνα
- 1/2 φινόκιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη
- 150 γραμμάρια τυρί κατίκι Δομοκού
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβετε τα λαχανικά σε μικρούς κύβους. Τα βάζετε σε ένα μπολ, τα αλατίζετε και τα ραντίζετε με 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. Τα ψήνετε στους 180°C για 30′.
- Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Ρίχνετε μέσα το κατίκι Δομοκού και ανακατεύετε καλά. Απλώνετε τα φύλλα ένα ένα σε λεία επιφάνεια. Τα κόβετε σε λωρίδες πλάτους 5 εκ. Στην αρχή κάθε λωρίδας βάζετε 1 κουταλιές σούπας από το μείγμα και διπλώνετε το φύλλο σε τριγωνάκια. Τα αλείφετε με ελαιόλαδο και τα ψήνετε στους 180°C για 20′-30′ ή μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε και τα διατηρείτε ζεστά.