Πιτάκια με λαχανικά και κατίκι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πιτάκια με λαχανικά και κατίκι

(Για 30 πιτάκια)

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 μελιτζάνα
  • 1/2 φινόκιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη
  • 150 γραμμάρια τυρί κατίκι Δομοκού
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τα λαχανικά σε μικρούς κύβους. Τα βάζετε σε ένα μπολ, τα αλατίζετε και τα ραντίζετε με 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. Τα ψήνετε στους 180°C για 30′.
  2. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Ρίχνετε μέσα το κατίκι Δομοκού και ανακατεύετε καλά. Απλώνετε τα φύλλα ένα ένα σε λεία επιφάνεια. Τα κόβετε σε λωρίδες πλάτους 5 εκ. Στην αρχή κάθε λωρίδας βάζετε 1 κουταλιές σούπας από το μείγμα και διπλώνετε το φύλλο σε τριγωνάκια. Τα αλείφετε με ελαιόλαδο και τα ψήνετε στους 180°C για 20′-30′ ή μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε και τα διατηρείτε ζεστά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης