Πιτάκια με λαχανικά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πιτάκια με λαχανικά

Υλικά

  • 1 πακέτο στρόγγυλα σφολιατάκια
  • 250 γραμμάρια κολοκυθάκια σε μικρούς κύβους
  • 250 γραμμάρια μελιτζάνες σε μικρούς κύβους
  • 150 γραμμάρια τυρί (γκούντα, ένταμ) σε μικρούς κύβους
  • 1 ποτηράκι λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι, ρίχνετε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε πολύ καλά με τα χέρια για να πάει σε όλα τα υλικά το λάδι. Σοτάρετε σε μέτρια φωτιά τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφηθούν τα υγρά τους. Οταν κρυώσουν αναμιγνύετε με το τυρί. Παίρνετε ένα σφολιατάκι, το βρέχετε στις άκρες του με λίγο νερό, βάζετε πάνω 2 κουταλιές σούπας γέμιση και το σκεπάζετε με άλλο σφολιατάκι. Πιέζετε τις άκρες μεταξύ τους να κολλήσουν. Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  2. Τοποθετείτε τα σφολιατάκια σε ταψί καλυμμένο με χαρτί φούρνου, τα αλείφετε με το αυγό (ελαφρά χτυπημένο) και ψήνετε στους 180°C για 30′, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε τα σφολιατάκια ζεστά ή χλιαρά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply