Πιτάκια με πορτοκάλι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 2 φλιτζάνια καρυδόψιχα
- 2 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα
- 3–4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- κανελογαρίφαλα
- ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
- μέλι
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
- 600 γραμμάρια αλεύρι
- 2–3 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιές γλυκού σόδα ή μπέικιν πάουντερ
- νερό όσο σηκώσει
- άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε το αλεύρι με το βούτυρο, τη σόδα (ή τη μπέικιν) και νερό τόσο ώστε να γίνει μια ζύμη κατάλληλη για φύλλο. Ανοίγουμε φύλλο πάχους ενός εκατοστού περίπου και το κόβουμε σε δίσκους με ροδίτσα ή με φλιτζ Έχουμε ετοιμάσει τη γέμιση ανακατεύοντας τα παραπάνω Ingredients. (Το μέλι να είναι τόσο ώστε να γίνουν όλα μια σφιχτή μάζα). Βάζουμε 1-2 κουταλιές σούπας γέμιση σε κάθε δίσκο, βρέχουμε τις άκρες με νερό για να κολλήσουν και διπλώνουμε τους δίσκους σε μισοφέγγαρα. Τα ψήνουμε σε σιγανό φούρνο για να μείνει άσπρο το φύλλο και, αφού μισοκρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.