Πιτούλες γεμιστές στο τηγάνι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πιτούλες γεμιστές στο τηγάνι

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 5 αυγά
  • 650 γραμμάρια τυρί τουλουμίσιο
  • 2 κουταλιές γλυκού σόδα σκόνη
  • 2 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνια λάδι
  • λίγο πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια νερό χλιαρό
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε λεκάνη το αλεύρι, το λάδι, τα 2 αυγά και τη σόδα που λιώνετε σε λίγο νεράκι χλιαρό. Τρίβετε το μίγμα με τα δάχτυλα σας και προσθέτετε και το υπόλοιπο νερό μαζί με το αλάτι. Κρατάτε λίγο νερό για να βρέχετε τα χέρια σας και αρχίζετε να ζυμώνετε. Η ζύμη γίνεται κανονική. Την χωρίζετε σε μπαλάκια και την ανοίγετε με τον πλάστη σε πιτούλες. Λιώνετε μ’ ένα πιρούνι σ’ ένα μπολ το τυρί. Ρίχνετε τα 3 αυγά και το πιπέρι. Παίρνετε μια κουταλιές σούπας από το μίγμα του τυριού και το βάζετε πάνω στο στρογγυλό πιτάκι, το διπλώνετε και πιέζετε τις άκρες να κολλήσουν και τις τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης