Πιτούλες με κρέας

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πιτούλες με κρέας

Υλικά

  • 60 ml. λάδι
  • 1 1/2 κιλό κρέας σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 30 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 320 ml. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 500 ml. ζωμός κρέατος
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 2 κλωναράκια θυμαριού
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 400 γραμμάρια ζύμη τάρτας
  • 400 γραμμάρια ζύμη σφολιάτας
  • 1 αυγό χτυπημένο

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνετε 6 φορμάκια. Ζεσταίνετε 2 κουταλιές σούπας από το λάδι και τηγανίζετε το κρέας, να ροδίσει. Το βγάζετε και το αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε και προσθέτετε σιγά – σιγά τον ζωμό και το κρασί, ώσπου να γίνουν απαλή σάλτσα. Προσθέτετε τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι και βράζετε για 1 ώρα. Προσθέτετε τα καρότα και βράζετε για 10 λεπτά ακόμα. Πετάτε τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
  3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σκεπάζετε με τη ζύμη τάρτας τα φαρμάκια, να καλύψουν τη βάση και τα πλαϊνά. Σκεπάζετε τη ζύμη με χαρτί ψησίματος και σκορπάτε επάνω ξερά φασόλια ή ρύζι. Ακουμπάτε σε ταψί και ψήνετε για 8 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει ελαφρά η ζύμη. Απλώνετε τη ζύμη σφολιάτας σε επιφάνεια και κόβετε 6 στρογγυλά κομμάτια, να ταιριάζουν στα ατομικά φαρμάκια.
  4. Μοιράζετε τη γέμιση στις ψημένες πιτούλες και σκεπάζετε με τα στρογγυλά κομμάτια της σφολιάτας. Πιέζετε να κολλήσουν και αλείφετε με το αυγό. Κάνετε μία χαρακιά στο κέντρο της ζύμης και ψήνετε για 20-25 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια τους. Τα σερβίρετε αμέσως με λίγη σάλτσα ντομάτας.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης