Ανακαλύψτε τη χαρά της γεύσης με αυτήν την απλή και γρήγορη συνταγή για πιτσάκια με γαρίδες και μοτσαρέλα. Ακολουθήστε τα βήματα και δημιουργήστε ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει τις γευστικές αισθήσεις σας
PrintΠιτσάκια με γαρίδες και μοτσαρέλα
Απλή, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για πιτσάκια με γαρίδες και μοτσαρέλα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!
- Total Time: 40 mins
- Yield: 8
Υλικά
Για τις βάσεις
- 1/3 φλιτζάνια του τσαγιού ηλιέλαιο
- 1/3 φλιτζάνια τσαγιού σόδα υγρή
- 30 γραμμάρια μαγιά σκόνη
- 1 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
- 16 κουταλιές γλυκού έτοιμη σάλτσα ντομάτας για σπαγγέτι
- 16 λεπτές ροδέλες φρέσκιας ντομάτας
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 16 λεπτές ροδέλες πράσινης πιπεριάς
- 16 ροδέλες μοτσαρέλα
- 16 γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες (κρατάτε μόνο την ουρά)
- 8 κουταλιές γλυκού λάδι
- φυλλαράκια μαϊντανού για διακόσμηση
Εκτέλεση
- Ζυμώνετε όλα τα υλικά για τη ζύμη. Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτετε λίγο ηλιέλαιο και λίγη σόδα ακόμα.
- Χωρίζετε τη ζύμη σε 16 κομμάτια και ανοίγετε κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλλο, το οποίο πρέπει να είναι λεπτό γιατί φουσκώνει με το ψήσιμο.
- Απλώνετε πάνω σε κάθε κομμάτι 1 κουταλιές γλυκού σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με λίγο κρεμμυδάκι και τοποθετείτε 1 ροδέλα ντομάτας και 1 ροδέλα πιπεριάς.
- Ψήνετε τα πιτσάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15′.
- Τα βγάζετε από το φούρνο και τοποθετείτε πάνω στο καθένα από 1 ροδέλα μοτσαρέλα και 1 γαρίδα.
- Ρίχνετε 1/2 κουταλιές γλυκού λάδι σε κάθε πιτσάκι και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10′ ακόμα.
- Διακοσμείτε τα πιτσάκια με φυλλαράκια μαϊντανού και τα σερβίρετε ζεστά.
Notes
Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε μια μεγάλη πίτσα με τα υλικά που αναφέραμε και να την κόψετε σε κομμάτια.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 25 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Italian