Υλικά
Για τις βάσεις
- 1/3 φλιτζάνια του τσαγιού ηλιέλαιο
- 1/3 φλιτζάνια τσαγιού σόδα υγρή
- 30 γραμμάρια μαγιά σκόνη
- 1 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
- 16 κουταλιές γλυκού έτοιμη σάλτσα ντομάτας για σπαγγέτι
- 16 λεπτές ροδέλες φρέσκιας ντομάτας
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 16 λεπτές ροδέλες πράσινης πιπεριάς
- 16 ροδέλες μοτσαρέλα
- 16 γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες (κρατάτε μόνο την ουρά)
- 8 κουταλιές γλυκού λάδι
- φυλλαράκια μαϊντανού για διακόσμηση
Εκτέλεση
- Ζυμώνετε όλα τα υλικά για τη ζύμη. Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτετε λίγο ηλιέλαιο και λίγη σόδα ακόμα.
- Χωρίζετε τη ζύμη σε 16 κομμάτια και ανοίγετε κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλλο, το οποίο πρέπει να είναι λεπτό γιατί φουσκώνει με το ψήσιμο.
- Απλώνετε πάνω σε κάθε κομμάτι 1 κουταλιές γλυκού σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με λίγο κρεμμυδάκι και τοποθετείτε 1 ροδέλα ντομάτας και 1 ροδέλα πιπεριάς.
- Ψήνετε τα πιτσάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15′.
- Τα βγάζετε από το φούρνο και τοποθετείτε πάνω στο καθένα από 1 ροδέλα μοτσαρέλα και 1 γαρίδα.
- Ρίχνετε 1/2 κουταλιές γλυκού λάδι σε κάθε πιτσάκι και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10′ ακόμα.
- Διακοσμείτε τα πιτσάκια με φυλλαράκια μαϊντανού και τα σερβίρετε ζεστά.
Notes
Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε μια μεγάλη πίτσα με τα υλικά που αναφέραμε και να την κόψετε σε κομμάτια.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 25 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Italian