Πίτσες με ψητά λαχανικά και φρέσκο τυρί

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΠΙΤΣΕΣ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ

για 6 πίτσες

Υλικά

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά μπίρας
  • 1/4 της φλιτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό
  • 1/2 φλιτζάνια ζεστό γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
  • 2 κοφτά κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 1 κοφτό κουταλιές γλυκού ζάχαρη
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
  • 400 γραμμάρια ανάμεικτα λαχανικά (μελιτζάνες, πιπεριές πορτοκαλί και κόκκινες, κολοκυθάκια)
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • λίγη σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 200 γραμμάρια μανούρι, ανθότυρο ή ρικότα κομματιασμένα

Εκτέλεση

  1. Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Αναμειγνύετε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα αυγά και τη μαγιά. Ρίχνετε τμηματικά μια ποσότητα από το αλεύρι, ενώ χτυπάτε το χυλό μέχρι να γίνει λείος. Προσθέτετε από το υπόλοιπο αλεύρι όσο χρειάζεται για να αποκτήσετε μια ζύμη μάλλον σφιχτή. Ζυμώνετε τη ζύμη μερικά λεπτά και την αφήνετε σκεπασμένη σε χλιαρό μέρος μέχρις ότου διπλασιαστεί σε όγκο (1 1/2 ώρα περίπου). Την ξαναζυμώνετε και την χρησιμοποιείτε αμέσως. Μοιράζετε τη ζύμη σε 1
  2. ατομικά ταψάκια και κάνετε από μια λακουβίτσα στο κέντρο τους. Καλύπτετε τις φωλιές με αντικολλητικό χαρτί και φασόλια και ψήνετε 20′ μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Αφαιρείτε τα χαρτιά και τα φασόλια. Στο μεταξύ βάζετε στο γκριλ να ψηθούν οι μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και οι πιπεριές ολόκληρες, περιχύνοντας με το μισό λάδι. Ξεφλουδίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε στη μέση. Μοιράζετε στις φωλιές τα ψητά λαχανικά κομμένα σε ροδέλες. Ανακατεύετε το υπόλοιπο λάδι με τη σάλτσα της ντομάτας σ’ ένα μπολ. Σκορπίζετε στις πίτες τα κομμάτια του τυριού και περιχύνετε με το μείγμα λαδιού και ντομάτας. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 10’ ακόμη και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης