Πλιγουροσαλάτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πλιγουροσαλάτα

4 μερίδες

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια πλιγούρι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κουταλιές γλυκού τριμμένος δυόσμος
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 αγγουράκι
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 ντομάτα
  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύετε το πλιγούρι σε 1 λίτρο χλιαρό νερό για 30 λεπτά και το στραγγίζετε. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, βγάζετε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις ψιλοκόβετε. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό, το αγγουράκι και την ντομάτα. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το πλιγούρι με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την ντομάτα, τις πιπεριές, το αγγουράκι, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Αλατίζετε την πλιγουροσαλάτα, τη σκεπάζετε με μεμβράνη τροφίμων και την αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο πριν τη σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply