Μουσκεύετε το πλιγούρι σε 1 λίτρο χλιαρό νερό για 30 λεπτά και το στραγγίζετε. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, βγάζετε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις ψιλοκόβετε. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό, το αγγουράκι και την ντομάτα. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το πλιγούρι με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την ντομάτα, τις πιπεριές, το αγγουράκι, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Αλατίζετε την πλιγουροσαλάτα, τη σκεπάζετε με μεμβράνη τροφίμων και την αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο πριν τη σερβίρετε.