Πόδια από κοτόπουλο γεμιστά
Υλικά
- 4 πόδια από κοτόπουλο
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 8 κλαδάκια μαϊντανό
- 150 γραμμάρια πατέ
- Μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- άσπρο πιπέρι
- 50 γραμμάρια βούτυρο με αρωματικά χόρτα (όπως ρίγανη ή δυόσμο που δουλεύετε σε μείγμα με το βούτυρο).
Εκτέλεση
- Πλένετε το κοτόπουλο και το στεγνώνετε. Με ένα μαχαίρι κόβετε το κρέας γύρω από τα κόκαλα και το σπρώχνετε προς τα κάτω, συνεχίζετε να κόβετε με το μαχαίρι κατά μήκος του κόκαλου. Χωρίζετε το κόκκαλο περ. 2 εκ. πάνω από την άκρη του ψαχνού με το ειδικό ψαλίδι, έτσι ώστε να υπάρχει ακόμα λίγο κόκαλο στο πόδι. Πλένετε τον άνιθο το χαιρέφυλλο και τον μαϊντανό, τα στεγνώνετε, και τα ψιλοκόβετε. Τα ανακατεύετε με το πατέ, προσθέτετε μοσχοκάρυδο. Γεμίζετε τα πόδια και ράβετε το άνοιγμα. Τρίβετε τα πόδια κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι και τ’ αλείφετε με λίγο λιωμένο βούτυρο αρωματισμένο με δυόσμο-σκόρδο-ρίγανη. Τα ψήνετε στη σχάρα, ενώ τ’ αλείφετε πότε, πότε με το υπόλοιπο αρωματισμένο βούτυρο.
- Σερβίρετε μαζί φρέσκο άσπρο ψωμί και σαλάτα εποχής.