Πόδια από κοτόπουλο μαρινάτα
Υλικά
- 8 πόδια από κοτόπουλο, περ. από 200 γραμμάρια
- 1 1/2 φλιτζάνια ζωμός από κύβο βοδινό
- 1 1/2 φλιτζάνια άσπρο κρασί
- 2 κουταλιές σούπας γλυκού πιπέρι καγιέν
- κόκους πράσινα πιπέρια
- 1 κουταλιές γλυκού σκόνη σκόρδο
- 1 λεμόνι
- 2 κλαδάκια δεντρολίβανο
- 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
- 3 ποτήρια μπράντι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Ξεπλένετε το κοτόπουλο. Ετοιμάζετε τον ζωμό με τον κύβο, με το κρασί και αφήνετε μέσα το κοτόπουλο περ. 5 λεπτά να τραβήξει. Μετά το βγάζετε και το βάζετε σ’ ένα μπολ. Βράζετε το ζωμό, ώστε να εξατμισθεί το νερό και να μείνει περ. το ένα τρίτο, μετά τον αφήνετε να κρυώσει. Τρίβετε το πράσινο πιπέρι, και το ρίχνετε πάνω από το κοτόπουλο. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα ανακατεύετε με το σκόρδο. Πλένετε το λεμόνι και το σκουπίζετε. Τα κόβετε όλα σε λεπτές φέτες και τις στρώνετε πάνω από τα κοτόπουλα. Τα περιχύνετε με το ζουμί και το μπράντυ και τ’ αφήνετε μια νύχτα. Για να τα ψήσετε, τα στραγγίζετε και τα ραντίζει με ρίγανη και δεντρολίβανο τα αλατίζετε. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα περιχύνετε με τη μαρινάτα. Ψήστε αρκετά για να ροδοκοκκινίσουν και να είναι τραγανιστά.
Προσοχή: Η μαρινάτα με το μπράντυ είναι κατάλληλη για όλα τα ανοιχτόχρωμα πουλερικά. Πολύ νόστιμα είναι επίσης τα ολόκληρα μαρινάτα κοτόπουλα, με τη διπλή δόση μαρινάτας, που ψήνονται στη σούβλα.