Ποικιλία θαλασσινών γιαχνί

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ποικιλία θαλασσινών γιαχνί

για 4 άτομα:

Υλικά

  • 400 γραμμάρια χταπόδι βρασμένο (πλοκάμια), συσκευασμένο
  • 400 γραμμάρια μύδια, γυαλιστερές ή χτένια)
  • 600 γραμμάρια γαρίδες
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • ο χυμός 1 λεμονιού
  • 1 λεμόνι κομμένο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 3 σταγόνες πράσινο ταμπάσκο
  • αλάτι, λίγο λευκό πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Ξύνετε τα μύδια και τα πλένετε πολύ καλά. Αφαιρείτε τα γένια τους. Τα αχνίζετε με το κρασί για ν’ ανοίξουν τα κελύφη τους. (Αν χρησιμοποιήσετε άλλα όστρακα, τα πλένετε και τα ανοίγετε επίσης). Να πετάτε πάντα τα όστρακα που δεν ανοίγουν με το άχνισμα, γιατί είναι χαλασμένα. Βράζετε 3′ τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζετε και τους αφαιρείτε το κέλυφος. Τις ρίχνετε σε μπολ μαζί με τα ανοιχτά μύδια, τις γυαλιστερές και τα πλοκάμια του χταποδιού. Χτυπάτε στο σέικερ το λάδι με το σκόρδο, το ταμπάσκο, το χυμό του λεμονιού και αλατοπίπερο και περιχύνετε τα θαλασσινά. Γαρνίρετε με τα φετάκια του λεμονιού και το μαϊντανό και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply