Πολέντα Ογκραντέν Ιταλία

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πολέντα Ογκραντέν Ιταλία

Υλικά

  • 400 γραμμάρια καλαμποκίσιο αλεύρι
  • 200 γραμμάρια γραβιέρα
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες
  • 200 γραμμάρια γκοργκοντζόλα
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Φτιάξτε την πολέντα ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι σε ενάμισι λίτρο νερό που βράζει και ανακατώνοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει. Απλώστε τη σε φύλλα και αφήστε τη να κρυώσει. Κόψτε τη σε χοντρές λωρίδες και τοποθετήστε μια στρώση σ’ ένα βουτυρωμένο πυρέξ. Σκεπαστέ τη με φέτες γκοργκοντζόλα. Βάλτε άλλη μια στρώση πολέντα και σκεπάστε τη με κομματάκια βούτυρο και γραβιέρα σε φέτες. Συνεχίστε με άλλη μια στρώση πολέντα, την οποία θα σκεπάσετε με κομματάκια βούτυρο και φέτες ζαμπόν. Τελειώστε με μια στρώση πολέντα και σκορπιστέ στην επιφάνεια της κομματάκια βούτυρο, αλάτι και την κρέμα γάλακτος. Ψήστε το ογκραντέν στους 200°C, για 15 λεπτά, και σερβίρετε το αμέσως, γαρνίροντας ανάλογα με το γούστο σας.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply