Πορτοκαλάδα σπιτική

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πορτοκαλάδα σπιτική

Υλικά

  • 1/2 κιλό ζάχαρη (2 νεροπότηρα)
  • 4 κιλά νερό (16 ποτήρια)
  • 1516 πορτοκάλια
  • 23 λεμόνια

Εκτέλεση

  1. Ξύνουμε τη φλούδα 3-4 πορτοκαλιών και την κρατάμε. Στύβουμε όλα τα πορτοκάλια και τα δύο λεμόνια.
  2. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών και πορτοκαλιών, να πάρει βράση μαζί, και προσθέτουμε και το ξύσμα από τις φλούδες. Όταν κρυώσει, περνάμε τη πορτοκαλάδα από τουλπάνι, την παγώνουμε στο ψυγείο και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
  • Author: Greekouzina

 

Leave a Reply