Πορτοκαλάδα σπιτική
Υλικά
- 1/2 κιλό ζάχαρη (2 νεροπότηρα)
- 4 κιλά νερό (16 ποτήρια)
- 15–16 πορτοκάλια
- 2–3 λεμόνια
Εκτέλεση
- Ξύνουμε τη φλούδα 3-4 πορτοκαλιών και την κρατάμε. Στύβουμε όλα τα πορτοκάλια και τα δύο λεμόνια.
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών και πορτοκαλιών, να πάρει βράση μαζί, και προσθέτουμε και το ξύσμα από τις φλούδες. Όταν κρυώσει, περνάμε τη πορτοκαλάδα από τουλπάνι, την παγώνουμε στο ψυγείο και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.