Πορτοκαλάτο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πορτοκαλάτο

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 φλιτζάνια κονιάκ
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλιές γλυκού κανέλα
  • 3 κουταλιές σούπας σουσάμι
  • Λάδι !Για το άλειμμα του ταψιού
  • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 φλιτζάνια καρυδόψιχα τριμμένη

Για το σιρόπι:

  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη, ρίχνετε το χυμό, το κονιάκ, την κανέλα, το ξύσμα, λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το σιμιγδάλι και τα ανακατεύετε καλά. Αλείφετε ένα ταψί Νο 28 με λάδι, στρώνετε το μείγμα και το πασπαλίζετε με το σουσάμι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει λίγο το γλυκό και το κόβετε σε κομμάτια. Βάζετε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και τα βράζετε για 8 λεπτά. Αφού κρυώσει το γλυκό, το περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι και το πασπαλίζετε με την καρυδόψιχα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης