Πορτοκαλογλυκό
Υλικά
- 2 μεγάλα πορτοκάλια
- 6 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 220 γρ, αμύγδαλα
- 1 ¼ φλιτζάνια Ζάχαρη
- 1 κουταλιές γλυκού μπέκιν
- Στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζετε τα πορτοκάλια ολόκληρα σε κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με νερό. Τα βράζετε για 2 ώρες. Τα αφήνετε να κρυώσουν, τα κόβετε και αφαιρείτε τις εσωτερικές μεμβράνες, τα κουκούτσια και τη φλούδα. Ψιλοκόβετε τη σάρκα τους και τη βάζετε σε μεγάλο μπολ.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με αλεύρι φόρμα τάρτας (23 εκ. διάμ.) με κούμπωμα στα πλαϊνά. Σε μπλέντερ ρίχνετε τη σάρκα από τα πορτοκάλια, τα αυγά, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Τα χτυπάτε, να γίνουν ομοιογενές μίγμα. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα, βάζετε στον φούρνο και ψήνετε για 1 ώρα ή ώσπου να πήξει καλά ως το κέντρο. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα και ξεφορμάρετε σε μεγάλη πιατέλα. (Είναι πολύ ζουμερό, γι’ αυτό πρέπει να το ξεφορμάρετε προσεκτικά, για να μην σπάσει).
- Σερβίρετε με φρέσκα πορτοκάλια και στραγγιστό γιαούρτι.