Πόρτσι
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι
- 3 κουταλιές σούπας λάδι
- 1/2 κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
- 2 καρότα κομμένα σε κύβους
- 2 πιπεριές κέρατα ψιλοκομμένες
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 4 πατάτες
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε το κρέας, το κόβετε σε μερίδες και το βράζετε, μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζετε, το κόβετε σε μικρά κομμάτια και κρατάτε το ζωμό. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε. Προσθέτετε το κρέας, το λάχανο, τα καρότα, τις πιπεριές, τις ντομάτες το μαϊντανό, το σέλινο και τα ανακατεύετε. Ρίχνετε το ζωμό από το κρέας, τις πατάτες, αλάτι και αφήνετε να βράσουν, μέχρι να λιώσουν οι πατάτες και να χυλώσει λίγο το πόρτσι. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με πιπέρι.