Ποτ α φε Βοδινό και κοτόπουλο με λαχανικά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΠΟΤ Α ΦΕ Βοδινό και κοτόπουλο με λαχανικά

Υλικά

  • 250 γραμμάρια κόκαλα
  • 400 γραμμάρια βοδινό (στήθος)
  • 250 γραμμάρια βοδινό (μπούτι)
  • 1 κότα
  • 4 μεγάλα κόκαλα με μεδούλι
  • αλάτι
  • 2 πράσα
  • 2 καρότα
  • 1/4 ρίζας σέλινου
  • 2 γογγύλια
  • λίγο θυμάρι
  • λίγο μαϊντανό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 γαρίφαλα
  • 1 κουταλιές γλυκού κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 2 κρεμμύδια
  • λευκό ψωμί
  • τριμμένο τυρί

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τα κόκαλα, τα βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα τα αφήνετε να πάρουν βράση και χύνετε το νερό. Ξεπλύνετε τα κόκαλα και τα βάζετε πάλι στο δοχείο μαζί με το βοδινό κρέας, σε κρύο νερό. Βράζετε αφαιρώντας τον αφρό. αφού προηγουμένως έχετε αλατίσει. Βράζετε τον ζωμό σε μέτρια θερμοκρασία, περίπου 40 λεπτά. Στο μεταξύ δένετε σε μπουκετάκι το πράσο. Καθαρίζετε τα καρότα, το σέλινο και τα γογγύλια.
  2. Σκεπάζετε τα κόκαλα που έχουν το μεδούλι με φύλλα πράσου ή φέτες καρότου και τα δένετε με κλωστή, για να μη φύγει το μεδούλι κατά το βράσιμο.
  3. Δένετε μαζί το θυμάρι, μαϊντανό και τη δάφνη. Καθαρίζετε το σκόρδο και βάζετε σε κάθε σκελίδα ένα γαρίφαλο. Πλένετε τα κρεμμύδια και δίχως να τα καθαρίσετε τα κοκκινίζετε πάνω στο μάτι της κουζίνας, αφού τα κόψετε στα δύο.
  4. Όλα τα λαχανικά και μυρωδικά, τα κόκαλα και το κοτόπουλο, τα βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα και βράζετε μαζί σε μέτρια θερμοκρασία 1 ώρα περίπου. Σερβίρετε με φρυγανισμένο λευκό ψωμί και τυρί, αφού κόψετε το κρέας σε φέτες.
  5. Σάλτσα που συνοδεύει το φαγητό. Από τον ζωμό παίρνετε 1/8 λίτρου, ρίχνετε τριμμένες σε ψίχα, φέτες λευκό ψωμί και αφήνετε να πάρει βράση. Προσθέστε το 1/8 λίτρου κρέμα γάλακτος και 3 κουταλιές γλυκού τριμμένο ραπανάκι, αλάτι και μια ιδέα ζάχαρη. Ανακατέψτε πολύ καλά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply