πουγκάκια γεμιστά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

πουγκάκια γεμιστά

(Για 40 πουγκάκια περίπου)

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 2 ποτηράκια κρασιού ηλιέλαιο
  • 2 ποτηράκια κρασιού ρετσίνα
  • 1 κουταλιές γλυκού κοφτή αλάτι
  • 400 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο με λίγο νερό, για άλειμμα

Για τη γέμιση

  • 300 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο ή χοιρινό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1/3 λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιές σούπας ρίγανη
  • 250 γραμμάρια ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γραμμάρια μανιτάρια κονσέρβας, κομμένα σε φετούλες

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά !Για τη ζύμη με το μισό αλεύρι. Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνετε τα υλικά μέχρι να γίνει λεία η ζύμη.
  2. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσει, χωρίς να μαυρίσει. Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει. Ρίχνετε το κρασί και όταν σχεδόν εξατμιστεί, ρίχνετε τα ντοματάκια, τη ρίγανη, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και ψήνετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για 40′ περίπου, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Προσθέτετε τα μανιτάρια 10′ πριν το τέλος του ψησίματος. Αποσύρετε τη γέμιση από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. Παίρνετε 1 κομμάτι ζύμης σε μέγεθος ενός καρυδιού και ανοίγετε σε στρογγυλό φύλλο με διάμετρο 10 εκ. περίπου. Τοποθετείτε στο κέντρο 1 κουταλιές γλυκού κοφτή γέμιση, αλείφετε το φύλλο γύρω από τη γέμιση με νερό και το κλείνετε σε σχήμα πουγκιού. Πιέζετε καλά με τα δάχτυλα σας για να μην ανοίξει με το ψήσιμο. Τοποθετείτε τα πουγκάκια σε βουτυρωμένο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και τα αλείφετε με το αυγό. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30’περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply