ΠΟΥΓΚΙΑ ΜΕ ΣΝΙΤΣΕΛ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ
(Για 6 άτομα)
Υλικά
- 6 μεγάλα σνίτσελ από στήθος γαλοπούλας
- 80 γραμμάρια συκωτάκια γαλοπούλας ή κοτόπουλου χοντροκομμένα
- 50 γραμμάρια κουκουνάρια
- 400 γραμμάρια φρέσκα σπαράγγια
- 600 γραμμάρια καρότα (για τη γαρνιτούρα)
- 400 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
- 300–400 γραμμάρια καλαμπόκι βρασμένο
- 6–8 φέτες ψωμί του τοστ κομμένο σε ζάρια
- 80 γραμμάρια λουκάνικα κομμένα σε λεπτές φέτες
- μπέικον ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλα καρότα ψιλοκομμένα
- 2 μίσχους σέλερι ψιλοκομμένους
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- λίγο κονιάκ
- λίγο κρασί μαυροδάφνη
- 300 γραμμάρια βούτυρο
- λίγο φασκόμηλο ξερό ή φρέσκο
- ζωμός κοτόπουλου
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 150ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Γέμιση:
- Ζεσταίνετε 50-60 γραμμάρια βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε ψιλοκομμένο το μισό κρεμμύδι. Ρίχνετε το μισό καρότο και το μισό σέλερι και σοτάρετε. Στη συνέχεια ρίχνετε τα συκωτάκια, τα λουκάνικα, το ψιλοκομμένο μπέικον και τα κουκουνάρια, συνεχίζοντας το σοτάρισμα. Σβήνετε με το κονιάκ, αλατίζετε και καρυκεύετε με το πιπέρι και το φασκόμηλο.
- Προσθέτετε λίγο ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζετε για 2′-3′. Ρίχνετε το ψωμί του τοστ να απορροφήσει όλα τα υγρά. Οταν κρυώσει η γέμιση ενσωματώνετε τα αυγά και το μαϊντανό. Βάζετε τη γέμιση σε ένα μπολ.
Γέμισμα και ψήσιμο:
- Αλατοπιπερώνετε και καρυκεύετε με λίγο φασκόμηλο εσωτερικά τα σνίτσελ γαλοπούλας. Βάζετε στο κέντρο λίγη γέμιση, κλείνετε και δένετε με σπάγκο, σαν πουγκί. Αλατοπιπερώνετε εξωτερικά τα γεμισμένα πουγκιά και τα τηγανίζετε ελαφρά με λίγο βούτυρο. Ζεσταίνετε λίγο βούτυρο σε ένα ταψάκι και σοτάρετε το υπόλοιπο κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο. Οταν σοταριστούν προσθέτετε λίγο φασκόμηλο και τοποθετείτε τα τηγανισμένα γεμισμένα πουγκιά. Ρίχνετε τη μαυροδάφνη και ζωμό κοτόπουλου, φροντίζοντας να σκεπάσουν κατά το ήμισυ τα πουγκιά. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε στο φούρνο για μία ώρα. περίπου. Όταν ψηθούν τα βγάζετε, σουρώνετε τη σάλτσα και τη δένετε αν χρειάζεται με λίγο διαλυμένο κορν-φλάουρ. Τα σερβίρετε με τα λαχανικά και τα περιχύνετε με την σάλτσα.