Πουρές Πατάτας απλός
Φτιάχνοντας πουρέ πατάτας μόνοι σας αντί να αγοράζετε έτοιμο, έχετε τον απόλυτο έλεγχο στα υλικά και τη γεύση του φαγητού σας. Ο σπιτικός πουρές είναι πιο φρέσκος, πλούσιος και μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις σας, χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά. Επιπλέον, η παρασκευή του είναι απλή και οικονομική, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε ένα γευστικό και θρεπτικό συνοδευτικό πιάτο. Ανά μερίδα: θερμίδες 104.
- Total Time: 20 mins
- Yield: 4
Υλικά
- 2 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
- 2 κουταλιές σούπας άπαχο γάλα
- 10 γραμμάρια βούτυρο
- 2 κουταλάκια φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
- Βράστε τις πατάτες σε νερό, στον ατμό ή στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Βάλτε τις βρασμένες πατάτες στο μπλέντερ μαζί με το γάλα και το βούτυρο και χτυπήστε μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Ανακατέψτε το φρέσκο θυμάρι στον πουρέ και σερβίρετε ζεστό.
Απολαύστε έναν κρεμώδη, σπιτικό πουρέ πατάτας που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας συνοδευτικό.
- Prep Time: 5 min
- Cook Time: 12 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 106