Πουρές Πατάτας – απλός αλλά υγεινός και νόστιμος

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πουρές Πατάτας απλός

Φτιάχνοντας πουρέ πατάτας μόνοι σας αντί να αγοράζετε έτοιμο, έχετε τον απόλυτο έλεγχο στα υλικά και τη γεύση του φαγητού σας. Ο σπιτικός πουρές είναι πιο φρέσκος, πλούσιος και μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις σας, χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά. Επιπλέον, η παρασκευή του είναι απλή και οικονομική, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε ένα γευστικό και θρεπτικό συνοδευτικό πιάτο. Ανά μερίδα: θερμίδες 104.

  • Total Time: 20 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 2 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
  • 2 κουταλιές σούπας άπαχο γάλα
  • 10 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κουταλάκια φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

  1. Βράστε τις πατάτες σε νερό, στον ατμό ή στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  2. Βάλτε τις βρασμένες πατάτες στο μπλέντερ μαζί με το γάλα και το βούτυρο και χτυπήστε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  3. Ανακατέψτε το φρέσκο θυμάρι στον πουρέ και σερβίρετε ζεστό.

Απολαύστε έναν κρεμώδη, σπιτικό πουρέ πατάτας που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας συνοδευτικό.

  • Author: Aggela
  • Prep Time: 5 min
  • Cook Time: 12 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 106

Leave a Reply