Πουτίγκα με αχλάδια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πουτίγκα με αχλάδια

Υλικά

  • 1/2 λίτρο γάλα εβαπορέ αραιωμένο
  • 30 γραμμάρια ζάχαρη
  • 400 γραμμάρια αχλάδια και 1/
  • 2 αχλάδι για το γαρνίρισμα
  • 25 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο και λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 125 γραμμάρια σιμιγδάλι
  • 2 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • το ξύσμα ενός λεμονιού
  • λίγη εσάνς βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Βάζετε να βράσει το γάλα με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και προσθέτετε το σιμιγδάλι και την εσάνς βανίλιας. Συνεχίζετε το ανακάτεμα 5′ προσέχοντας να μην κολλήσει το μείγμα. Καθαρίζετε τα αχλάδια, αφαιρείτε τους σπόρους και πολτοποιείτε τη σάρκα τους. Την προσθέτετε στο μείγμα σιμιγδαλιού μαζί με τους κρόκους χτυπημένους και το βούτυρο και ανακατεύετε. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνετε με απαλές κινήσεις στο μείγμα. Βουτυρώνετε 1 μακρόστενη φόρμα περιεκτικότητας 1,5 λίτρου ή 2 μικρές και ρίχνετε εκεί το μείγμα. Ψήνετε στους 200’ για 50′-55′. Διακοσμείτε με φετάκια αχλαδιού μόλις το γλυκό κρυώσει.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης