Πουτίγκα με σιμιγδάλι καραμελέ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πουτίγκα με σιμιγδάλι καραμελέ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:

  • 100 γραμμάρια 17 κουταλιές σούπας) ζάχαρη
  • 4 κουταλιές σούπας νερό

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ:

  • 100 γραμμάρια (7 κουταλιές σούπας) ζάχαρη
  • 3 κουταλιές σούπας νερό

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:

  • 1/2 λίτρο, (2 ποτήρια του νερού) γάλα
  • 80 γραμμάρια (μισό φλιτζάνια τσαγιού) σιμιγδάλι
  • 100 γραμμάρια (7 κουταλιές σούπας) ζάχαρη
  • βανίλια

ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ:

  • 3 αυγά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ:

  • 50 γραμμάρια (
  • 4 κουταλιές σούπας) σταφίδες

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε την καραμέλα. Καραμελώνουμε ατομικά φορμάκια ή μια φόρμα Σαρλότ ή μια στενόμακρη φόρμα νια κέικ. Αφήνουμε να κρυώσουν. Φτιάχνουμε τη σάλτσα καραμέλας. Ουσιαστικά είναι ίδια με την καραμέλα που ρίξαμε στη φόρμα απλώς λίγο πιο αραιή. Την αφήνουμε να περιμένει.
  2. Βράζουμε το σιμιγδάλι. Σπάμε και ζεσταίνουμε τα αυγό σε ένα μεγάλο μπολ, όπου έχουμε ρίξει λίγο ζεστό σιμιγδάλι και, μετά, λίγο λίγο ρίχνουμε στο μπολ και το υπόλοιπο σιμιγδάλι. Προσθέτουμε τις σταφίδες. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε με το μίγμα τα καραμελωμένα φορμάκια ή τη φόρμα. Ψήνουμε σε μπεν μαρί. Αφήνουμε να κρυώσει και την ξεφορμάρουμε (αναποδογυρίζοντας σε πιατάκια ή πιατέλα). Γύρω στη βάση χύνουμε την άλλη καραμέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης